Meghibásodott használati, műszaki eszközöket hasznosítanék újra! Ha Pécsi, s elromlott, elöregedett eszközét kidobás helyett fel tudja ajánlani, KÉREM, jelezze!

asm képe

Kedves Pécsiek - belvárosiak, Uránvárosiak, Kertvárosiak!

Akinek van meghibásodott, elavult/elromlott műszaki (elektromos), vagy mechanikus háztartási/használati eszköze, és nem nagyobb, mint egy asztali számítógép vagy monitor, kérem, ne dobja el, s jelezze!
Úgy mint:
- elszakadt, megtört, rágcsáló által megrágott kábelek, fej- vagy füllhallgatók
- felismerhetően áramkörrel rendelkező gépek
- fogaskerekes áttétellekkel működő háztartási eszköz
- kontakthibás, vagy egyéb (akár durvább) hibával használhatatlan erősítő
- hibás számítógépalkatrész
- elromlott/villámütötte vezetékes telefon
- vagy más elromlott, kisebb szórakoztató eszközök
- stb-stb-stb.

Tapasztalatom, hogy nagyon sok minden megjavítható (persze nem minden)... ami meg nem is, az is kb. 95%, hogy valamilyen formában, részint vagy durván egész részben hasznosítható.
Ezekkel én nem kereskedtem eddig se, s nem áll részemről emögött ilyen szándék.
Ha valamit sikerül (komolyabb ráfordítás nélkül) megjavítanom, természetesen igényt tarthat rá a tulaj is. Ha nem, akkor vagy saját magam hasznosítom, vagy olyan pécsi embert/családot keresek számára, akik örömmel használnák tovább. A magam részéről pl. mára a használati dolgaim nagyjából fele olyasmi, amit a kidobás elől mentettem meg, mert más számára elavult/elhasznált, vagy nem javíthatónak volt megítélve.
Ha meg valami nem javítható egyáltalán, akkor vagy alkatrészeket hasznosítok belőle (a többit pedig stílszerűen szelektív hulladékgyűjtőkbe dobom), vagy ismerős gyermekeknek csinálok belőlük - nyugalmasabb esték alatt - "műalkotásokat", mint amilyen a mellékelt képen látható :) (a fotót az anyuka csinálta)

A tulaj kérésére (értelemszerűen az Ő számára) postán keresztül is vállalom - próba szintjén - csomagként feladható elektromos eszközök javítását. Így viszont a postaköltséget se oda, se vissza nem vállalom, abban az esetben sem, ha az eszköz minden tudásomat latba véve sem javítható meg (az eredeti állapotára).


FIGYELEM
, hozzászóláshoz, kapcsolódáshoz, részvételhez tagság szükséges – regisztráció 1,5 perc, megmértük. : )