2014 – tervek

1. Cél 

Az első négy év kísérletezésére építve 2013-ra fókuszt választottunk és követekezetesen megvalósítjuk a kitűzött céljainkat.
Többek intését megfogadva a korábbi hét helyett három projekt maradt talpon 2013-ra, mivel a lelki oldalakat (koszonom.net, bocsanat.net, egyseg.net, elmondom.net, szetestem.net, figyelem.net), a segítő hálózatot, a közösségi tanácsadást, és a szívügyek támogatását felfüggesztettük. 
Az így megmaradó három projekt valójában egy:
a “Működés” alprojekt az alapok rendezését,
a “StartUP” alprojekt a website teljes megújítását,
a “játékTér” alprojekt a közösség megerősítését szolgálja.
Most először lelkes, rátermett és elköteleződést vállaló tagokból álló csapat is felállt, mely okból nyugalmunk van abban, hogy kitartó és alapos munkával képesek vagyunk eléreni a kitűzött céljainkat.
Stratégiánk alapja marad a fokozatosság és a játékosság. 
Az emberek szívességek okán érkeznek, a Bízom gomb vagy a helyi csoportok eseményei révén vonódnak be a közösségi játékba, idővel osztják meg az ötleteiket, küldenek pénzt vagy vesznek részt önkéntes munkában, vállalnak egy csapat vezetőjévé, míg végül távoznak, új barátokkal, megerősödött önértékeléssel, megújulva, boldogan.  
Ennek érdekében vonzó lehetőségeket adunk a tapasztalásra, mégpedig játékos módon, ahol tagsági szintek, és az azokkal járó elismerés és privilégiumok elérése az egyén szubjektív célja – a lényeg azonban, amit eközben kap, a sok új emberi kapcsolódás és tapasztalat, amiből az út áll. 

Az első öt év kísérletezéséből mára úgy érezzük, hogy tudjuk végre, hogy mit is akarunk a világnak adni, az idei cél ezt profin kivitelezni. 

Letisztult továbbá, hogy a korábban a szivesseg.net részeként induló lelki megosztó, személyes támogató és ötlet inkubáló oldalak külön élnek tovább, melyek így a szivesseg.net -el együtt formálnak Egy Ügyet. .

Az alábbi ábrán próbáltuk illusztráltni, hogy milyen szakaszokon keresztül törekszünk az érkező embereket támogatni.

Azt figyeltük ugyanis meg, hogy az emberek szívességek okán érkeznek, találkozások révén vonódnak be, idővel osztják meg az ötleteiket, küldenek adományt vagy vesznek részt önkéntes munkában, ezután vállalnak egy csapat vezetőjévé, majd egy idő után távoznak, új barátokkal, megerősödött önértékeléssel, mennek az útjukon tovább. 

 

2. Megvalósítás

Az alapoktól kell újraépíteni a szívességek funkcioanlitást, és az egész weboldalt, mégpedig nemzetközi igényekre tekintettel. Kezdetnek jó volt a jelenlegi megoldás, de meghaladtuk, immár komolyan hátráltatjuk az ügyet, profi site fejlesztése időszerű. 

 

Fókuszcsoport

Az eddig tapasztalatokra építve, de egészen újat építünk. Jó hangulatban kezdtük hozzá ... igen, az egy pezsgősüveg az asztal közepén. : )

 

Kickstarter

A funkcionalitás véglegesítése zajlik, hamarosan tudjuk mennyit kell ráköltsünk, és hogy milyen tempóban tudunk elkészülni.

 

 

Barátsággal,

Joós István
alapító