2013 – beszámoló

Áttekintés

Az első négy év kísérletezésére építve 2013-ra fókuszt választottunk és követekezetesen megvalósítjuk a kitűzött céljainkat.
Többek intését megfogadva a korábbi hét helyett három projekt maradt talpon 2013-ra, mivel a lelki oldalakat (koszonom.net, bocsanat.net, egyseg.net, elmondom.net, szetestem.net, figyelem.net), a segítő hálózatot, a közösségi tanácsadást, és a szívügyek támogatását felfüggesztettük. 
Az így megmaradó három projekt valójában egy:
a “Működés” alprojekt az alapok rendezését,
a “StartUP” alprojekt a website teljes megújítását,
a “játékTér” alprojekt a közösség megerősítését szolgálja.
Most először lelkes, rátermett és elköteleződést vállaló tagokból álló csapat is felállt, mely okból nyugalmunk van abban, hogy kitartó és alapos munkával képesek vagyunk eléreni a kitűzött céljainkat.
Stratégiánk alapja marad a fokozatosság és a játékosság. 
Az emberek szívességek okán érkeznek, a Bízom gomb vagy a helyi csoportok eseményei révén vonódnak be a közösségi játékba, idővel osztják meg az ötleteiket, küldenek pénzt vagy vesznek részt önkéntes munkában, vállalnak egy csapat vezetőjévé, míg végül távoznak, új barátokkal, megerősödött önértékeléssel, megújulva, boldogan.  
Ennek érdekében vonzó lehetőségeket adunk a tapasztalásra, mégpedig játékos módon, ahol tagsági szintek, és az azokkal járó elismerés és privilégiumok elérése az egyén szubjektív célja – a lényeg azonban, amit eközben kap, a sok új emberi kapcsolódás és tapasztalat, amiből az út áll. 

Az első négy év kísérletezésére építve 2013-ban fókuszt szűkítettünk és megpróbáltuk megvalósítani a céljainkat.

A korábbi hét helyett három projekt maradt talpon 2013-ra, mivel a lelki oldalakat (koszonom.net, bocsanat.net, egyseg.net, elmondom.net, szetestem.net, figyelem.net), a segítő hálózatot, a közösségi tanácsadást, és a szívügyek támogatását felfüggesztettük. 

Az így megmaradó három projekt valójában egy:

  • a Rendezés projekt az alapok rendezését,
  • a Fejlesztés projekt a website teljes megújítását,
  • a Közösség projekt a közösség megerősítését szolgálja.

 

 

Alapok rendezése

Sok víz lefolyt négy év alatt, sok nagyszerű ember vett részt az oldal építésében és működtetésben. 2012 év végén Deli Zoltán érkezésével vett lendületet az alapműködés struktúrálása, aminek 2013 elejére immár olyan kézzelfogható eredményei vannak mint az új iroda, precíz működés, világos szabályok és a Korcyl Dóra és Nemesné Singer Edina "hadtestből" álló remek irodai csapat.

 

Adományok és Kitűző

A kötelező tagdíjat ismételten elvetettük, adomány alapon működünk, változatlanul, ami a közösségi életben résztvevők számára közteherviselésre is lehetőség. Fontold kérünk meg! Adományoddal azt tetszed lehetővé, hogy az oldal az utánad jövőknek is ingyenes maradjon – a Kitűzőt pedig ajándékba adjuk mindazoknak, akik egy összegben 3000 Ft-ot vagy többet küldenek. : ) 

 

Szíves Iroda

Balogh Ákostól, a Libri tulajdonosától 2011-ben érkezett az a szívességi felajánlás, hogy irodát ad nekünk. Hosszú idő után végre mertünk élni a lehetőséggel, naygszerű programok és lelkesítő közös munka zajlottak a Szíves Irodában. Köszönjük Ákos! 

 

 

APRÓ szívesség Játék

Az egész tagságot megmozgató országos játékkal kísérleteztünk januárban "APRÓ szívesség JÁTÉK" néven. Lényege a kapcsolódás volt, amira saz 1 és 2 forintosok összegyűjtése adott alkalmat.  

 

 

5. születésnap 

 

Fejlesztés

A fejlesztéssel lassabban haladtunk, mint terveztük, részben mert sok idő volt letisztázni, hogy mit is akarunk tulajdonképpen fejleszteni. Mely okból a munka 2014-re került át  


 

Hálával,

Joós István
alapító

CsatolmányMéret
szfal.jpg159.69 KB
szives-kituzo.jpg194.57 KB
sziv-es-ut.jpg157.38 KB