2012-es beszámoló

8732 új szívesség

Az év folyamán 8732 új szívességet rögzítettek a tagok, sok megvalósult, változtatlanul népszerű az alap funkcionalitás, és változtalanul vannak természetesen kihívások, folyamatosan tanuljuk, hogy miképpen is lehet ezt egyre jobban csinálni.

 

szivesseg.net megújítása

Megújult a logó, és az oldal is április 1-én, azóta kényelmesebb, és talán egyszerűbb is, bár persze még mindig messze nem tökéletes. Isten malmai lassan, de biztosan őrölnek. : )

 

 

2245 Bizalom kapcsolat

Új funkcióként vezettük be a Bízom gombot az új oldalon, mert szerintünk ez, tehát a valódi emberi kapcsolódás, és az így kialakuló Bizalom kapcsolatok a legfontosabbak. Év végére 2245 Bizalom kapcsolat létesült a tagok között – örölünk ennek.

 

 

502 400 Ft adomány

502 400 Ft adomány érkezett Tőletek 2012 év folyamán, ami nagy öröm és nagy megtiszteletetés. Jelentjük, hogy az oldal és a rendszer fejlesztésére költöttük az egészet, az alábbiak szerint:

  • szivesseg.net fejlesztése: 381 000 Ft
  • szerver működési költsége: 114 300 Ft
  • záró egyenleg 2012. december 31.: 7 100 Ft

 

 

Önkép és célok 

Sok időt töltöttünk azzal, hogy kik is vagyunk, mit is akarunk. Kristályosodik, folyamatosan, organikus folyamat ez, aminek során az év folyamán világossá vált, hogy az önkéntesség határait elértük, más szavakkal: nem elég a JÓ ügy, hanem a világban valóban helyünk csak akkor van, ha szervezetként is szervesülve, JÓL is működünk, amihez önfenntartás elengedhetetlen.

 

Szférák Rendszer

Az indulás óta kihívás, hogy nagyon sokféle ember, sokféle módon próbál résztvenni a Közösség életében. Négy év tapasztalatai alapján 2012-es évre sikerül az emberek részvételének módjait, azok változását megfigyelve, közös jellemzők szerint szerepköröket rögzíteni, amit Szíves Szférák néven foglaltunk rendszerbe.


Működés

Nem tűnik nagy dolognak, de talán a legnagyobb. Hogy működtünk, változatlanul, 2012-ben is, negyedik éve, 100% önkéntes munkában, egyetlen alkalmazott nélkül, viszont szívvel, lélekkel, legjobb tudásunk szerint. ÉLJEN a Közösség!

 

Csoportok és Szívügyek

Csoportélet terén picit káosz volt év elején. Nem volt világos, hogy mit is akarunk, tudunk adni, hogyan is lehet helyi közösségi életet, amire egyre nagyobb az igény, valóban jól is csinálni. Mindezek ellenére megvalósultak az alábbiak:

  • Szívesség Alapítvány -- az alapműködésünk is szívügy, lelkes csapat viszi, mésképp nem is léteznénk
  • Szíves Angyal – a húsvéti és karácsonyi rendezvények alkalmával több mint 100 gyermek kapott ajándékot
  • Színes Kórház – projekt keretei között három gyermekkórterem szépült meg, színekkel, vidámra
  • Szíves Születésnap – több mint 100 résztvevővel, nagyszerű, játékos hangulatban

 

 

Örömmel és büszkén,
nomeg barátsággal, 

Joós István
alapító