Van egy álmom...

Joós István képe

 

Szeretett Mi!

Van egy álmom... egy Közösség. 

Önmagukra találó, magukat egyre jobban felvállaló, tehetségüket kibontakoztató, az életet élvező, egymást támogató, erős, öntudatos, egyediségükre büszke, de mégis alázattal, funkciójuk szerint kapcsolódó, cselekvő, példát mutató emberek Közössége. 

Szívesség Közösségnek hívom – és ezért írok péntek éjjel hírelevelet. 

Másrészt tisztában vagyok azzal, hogy az álom nem szól mindenkinek. Mármint igen, de értem, hogy nem érdekel mindenkit. Tudom, hogy bár esztergomnyi ember regisztrált, de a valódi közösség, akik tehát TESZNEK is érte, az nagyságrendekkel kevesebb ember ... másrészt arra jöttem rá, hogy ez rajtunk, a működtetőkön is múlik ... hogy tudunk-e Teret, felületet adni ... és szerintem Igen ... ezért írok most. 

Mert Lelkesít az érzés, hogy TÖBB VAN BENNÜNK.

... Nagyszerű, hogy 4 000+ szívesség megvalósult, öröm, sőt valóságos csoda, hogy sokaknak adtunk, adunk Reményt, Erőt, Hitet, Szeretet ... hogy naponta érkeznek a megható történetek emberekről, akik az oldal létezésének köszönhetően csodákat tapasztalnak egy világban, ahol egy varrógép, egy zserbó, egy jó szó is a Felfoghatatlan, a Kegyelem, a Gondviselés könnypatakokat indító megnyilvánulásává válik ... mindennapok cselekvő angyalai járnak köztünk, és ez Csoda ... de mégis: még ennél is többet érzek bennünk ... az Összefogás Lehetőségét ... és kiváncsi vagyok, hogy lépünk-e ... Tovább ... Együtt. 

Valódi Közösséggé válunk, vagy maradunk egy internetes oldal 30 000 felhasználóval?

... nem baj, ha nem lépünk, persze ... de mégis hívlak, mert SAJÁT, egész életemet átalakító tapasztalatom, hogy változtam, hogy nőttem, hogy boldogabb vagyok az által, hogy belevágtam ebbe az Ügybe, hogy elkezdtem adni, amit tudok, hogy megosztottam, ami a lelkem épp nyomta, hogy kiléptem a valóságba és csoportokat indítottam, hogy másokkal évek óta együttműködöm azért, hogy ez a Szíves Ügy éljen ... szó szerint Új Életre születtem ez által ... a tapasztalás által ... ami immár pénzt is ér másoknak, amit itt tanultam ... de ez négy év eredménye, amihez CSINÁLNOM kellett ... tehát lépni, lépni, és újra LÉPNI ... félelmeimmel SZEMBE ... újra és újra ... mert csak így tapasztalhattam ... mert csak tapasztalatból tanultam.

Van egy álmom, sőt: hiszek ... Hiszek és Bízom a Szívesség Közösségben.

Hiszek és Bízom Benned, Magunkban – hogy Képesek vagyunk, és Elegek ... mármint HA cselekszünk, HA magunk, HA nem a másiktól várjuk ... napi tapasztalatom, hogy az ember KÉPES változtatni a valóságon. Különösen, ha összefog. Ha alázattal önként alárendelődve kiegészítjük egymást, ha mindenki képességei szerinti, tehát funkciója szerinti helyére áll, együtt, ahelyett, hogy a saját egó projektjeinket tovább kergetnénk ... MIND ugyanolyan fontosak vagyunk, és MIND abszolút eltérők, akik NEM boldogulunk egymás nélkül ... ezt kell csak belássunk ... és máris kapcsolódhatunk ... Hívlak tehát! ... letisztult az oldal ... bővítettük kapcsolódási módozatokat ... adott a TÉR cselekedni: 


1. szívességek

Tárgyak és szívességek immár külön vannak ... ADJ, ha kérni szoktál – KÉRJ, ha Neked adni könnyebb! ... Gyere, próbálád ki, semmit nem veszíthetsz, hogy nyersz, viszont annál valószínűbb ... és már a Bízom gomb is működik!

http://szivesseg.net/szivessegek

2. lelki témák

Régen külön volt bocsánat és köszönöm és bátorság és elmondom és szétestem és egység pont net, most visszaolvasztottuk ezeket ... BÁRMI jöhet a lelki témák részben, ami a szívedet épp nyomja ... mázsás súly minden ilyen kő, itt nem csak letenni lehet, de szinte biztos, hogy reakciókat is kapsz 

http://szivesseg.net/kozosseg/megosztasok

3. helyi csoportok

Többen érkeztetek, hogy helyi csoportot indítanátok, és mi nem adtunk kellő támogatást ... sőt, gyakran semmilyet ... ezen most változtatunk ... összeírtuk, hogy mi is szerintünk egy helyi Szívesség Kör ... olyan csoport, ahol közös értékadó tevékenységet végzünk ... olvass tovább – jelentkezz, ha kedvet érzel indítani ... segítünk a szervezésben online, és az első találkozóra feltétlen igyekszünk személyesen is elmenni 

http://szivesseg.net/kozosseg/helyi-korok

4. szívügy ötletek

VÁRJUK az ötleteidet, változatlanul ... ezen felül immár lelkes önkéntes reagál minden bejövő szívügyre, rendszeres Szívügy Inkubátor találkozó segít a koncepció polírozásában és indításban, önkéntesek toborzásában, Mentor Hálózat szervezése gazdát vár, és közösségi finanszírozás is tervben, tehát az ötletgazda kb. őszre ahhoz is kérhet majd segítséget, ha az első mérföldkő eléréséhez pénzre is van szüksége

http://szivesseg.net/szivugyek/mukodes

5. szívügy projektek

Önkénteseket és Ügyvivőket várunk ... olyan embereket tehát, akik nem saját ötleteikhez ragaszkodnak, hanem örömmel segítenek bármely jó kezdeményezést ... egy csomó klassz ötlet és projekt van, amik gazdát, vagy segítséget várnak ...  mint pédául Helyi Körök, Mentor Hálózat, Szíves Kártya, Szíves Angyal, Szívesség Pontok, Együtt Egymásért, Ölelés Csoport, Szíves Ház, és még sok más ... adott a Tér kapcsolódni ... ha meg tudod bocsátani, hogy ezek még nincsenek készen, tehát bár nem tökéletesek, csak a jószándék maximális

http://szivesseg.net/szivugyek/otletek

6. kísérő hálózat

A Serpa Szolgálat indítása nyomán többen jelentkeztetek, hogy szívesen csinálnátok hasonlót, tehát megosztanátok, hozzáférhetővé tennétek saját tapasztalatokat ... nos, megnyílt erre is a lehetőség ... a Kísérő Adatlap kitöltésével mesélhetsz saját személyes tapasztalatodról, ami aztán a kísérők listájába kerül, és aki úgy érzi, hogy Veled, a Te tapasztalataiddal kapcsolódna szívesen, annak így erre módja nyílik ... első jelentkezéseket máris fogadjuk:

http://szivesseg.net/node/add/tapasztalat (BELÉPÉS UTÁN működik)

7. közteherviselés

A szivesseg.net és a Szívesség Közösség működése egy csomó kihívást, tehát részvételi lehetőséget hoz ... öröm, ha nekünk bármiben segítenél, ha társunk lennél a munkában ... aktuális kéréseink/feladatok itt látszanak:

http://szivesseg.net/mi/kereseink

... és igen, NAGYON ki kéne épp 300 000 Ft-ot fizessünk ... július elején, az új oldalért ... amiből kb 42 ezer látszik csak, tehát küldj pénzt, ha részt vennél ebben, a Szívesség Alapítvány 16200010-00163530 számlaszámon várja az adományodat.

-

A fentiek csupa olyasmi, ami nekünk, nekem személy szerint is bevált, amikből tanultunk – igen, nekem az alapítvány támogatása is JÓ érzés – ezekről tehát azt gondoljuk, hogy Neked is lehet érdemes kísérletezni velük ... de persze nem elvárás ... nem elvárás, csak hívlak ... játszani, tapasztalni, magunkat felfedezni!

: )

Derűt, Békét, Bátorságot,

Joós István
álomvalósító

-

u.i.

Három további téma jut még eszembe, régen volt már hírlevél:

8. megújult a zöld szív

Örömmel mutatom be a megújult zöld szív szimbólumot, ami számomra épp azt fejezi ki, amiről fenn is írtam, tehát Teret, a kapcsolódás módozatait, és a tapasztalás lehetőségét hordozó organikus, hiszen Belőletek fakadó szívügyeket es csoportokat, a fejlődést, a tisztuló játékszabályokat ... ugyanitt alul egy előadás is láható a Közösségek fontosságáról a mai világban:

http://szivesseg.net/kozosseg/ter-kep

9. szövetségeseket szólítunk

Önfenntartás a célunk, de ehhez induló tőke időszerű. ... Mecénások a szimfóniához. ... Vállalkozókat, célgvezetőket, vagyonos magánszemélyeket szólítunk, akik már belátták, hogy pénzt keresni más tehetség, mint társadalmi ügyet működtetni, akik tehát nem saját alapítványban látják céljaikat megvalósulni, hanem MERNEK bízni, és ügyet keresi, érett Közösséget, akikkel, velünk, szövetségre léphetnek. Közösségi Vállalkozás a célunk. 

http://szivesseg.net/mi/partner-strategia 

10. Szívesség Piknik július 8-án

... a Városligetben.
Ha arcokat is szeretnél látni, Mi ott leszünk.

: )

http://szivesseg.net/esemeny/szives-piknik-a-varosligetben 
https://www.facebook.com/events/257944794314056/ 

Puskás Mari képe

Az álmok valóra válnak, ha

Az álmok valóra válnak, ha keményen megdolgozol értük.

Üdv. Mari :-))

dinuska képe

Csak egy ünneprontó kérdés a

Csak egy ünneprontó kérdés a 4., 5. pontokhoz: 

Miért van az, hogy éppen olyankor döglik be a kommunikációs csatorna (vagyis az oldal), amikor valamelyik szívügy-projekt táján esemény, cselekvés történne? (Sorolhatnám az időpontokat.)

Cseko.Krisztina képe

újult lendülettel

szia Dinus! Köszi az észrevételed. Én most az elmúlt egy-két hónap kihagyása után, újult lendülettel és lekesedéssel igyekszem; majd a szívügyek háza tájékán segíteni, főként a 4.pont - szívügy ötletek de azárt az 5. pont - szívügy projektek) körül is. Az az öröm, ha minél több esemény és cselekvés történk :) Szóljatok, igyekszem (én is) - amennyire tőlem telik - segíteni. És újra leszenk munka-találkozók is ezzel kapcsolatban. Írok erről majd hamarosan :)  Tanulunk mi magunk is, úton vagyun mi magunk is :) Tanulok én magam is, útun vagyok én magam is :)  szeretettel, barátsággal, Krisztina

dinuska képe

Szia Krisztina! Köszönöm

Szia Krisztina!

Köszönöm szépen a reagálásodat! 

A legutóbbi találkozót én kihagytam, de igyekszem a következőkön jelen lenni, amennyiben nem ütközik a tervbe vett nyári elutazásaimmal.

Tény, hogy most kicsit a futó projektekben is megtorpantam, fel kell vennünk újra a kapcsolatot, a cselekvés fonalát Fannival, Bernáth Andival, s a többiekkel, hogy mik a következő lépéseink... 

Amire utaltam, az a Szíves Angyal találkozók előtti "adásszünet", oldalfrissítés volt, ill. nem tudom, hogy a Szíves Meglepetés esemény végül miért maradt el - ha elmaradt, mert semmi információt nem tudok róla, nagy a csend... (Egyik lelkes szervező személyt kérdeztem már róla, de valahogy nem jött válasz, talán újra kéne írnom neki ezzel kapcsolatban.) 

Bízom benne, hogy a következő eseményeink előtt már nem lesz ilyen probléma, s zökkenőmentes lesz a kommunikáció a jelentkezőkkel.

Viszontszeretettel: Dinus

Cseko.Krisztina képe

szia Dinus és szia mindenki

szia Dinus és szia mindenki más is :)

Máris van időpont, következő Szívügy Inkubátor július 20, részletek itt: http://szivesseg.net/esemeny/szivugy-inkubator-2012-julius-20-pentek.

És nekem a madarak azt csiripelték, hogy valószínűleg lesz hamarosan Szíves Meglepetés is ... :)

ölellek, Krisztina

dinuska képe

Köszi! :-)))

Köszi! :-)))

Miam képe

Álom

 

Nekem is van! :) Mármint álmom.ez fontos!

És remélem mindenkinek.., ami űz és hajt, ami megtart és előre visz, sodor, emel, célt és értelmet ad.

Nosztalgiát ébresztettek bennem soraid, épp ma találkoztam egy kedves barátnőmmel, Timivel, akit mint annyi minden mást - élményeket, tapasztalatokat, ismeretségeket, barátságokat, szerelmet - szintén a Szivesség Közösségnek - tehát neked, akinek a fejéből az ötlet kipattant és megvalósult - köszönhetek. Örömmel és szeretettel tölt el minderre emlékezni. Vannak emberek és történetek, akikről/amikről nem múlt időben beszélhetek, hiszen szinte napi kapcsolatban vagyok velük, figyelemmel kísérhetem az életük alakulását és megoszthatjuk egymással örömünket, bánatunkat.

. . .

Sokszor eszembe jutnak a szavaid, a tanításaid, sok mindennel tudok azonosulni.

Amennyire tudom most is figyelemmel kísérem a történéseket, jó érzés a tudat, hogy van hova menni a vándornak, mindig vannak akik ránk találnak.

Kívánom neked, hogy váltsd valóra az álmaid - mindig lesznek segítőid ebben, bár valójában mindig egyedül vagyunk :)

Sok-sok szeretettel:

 Márti

 

Jupi képe

Kedves István! Lenne egy

Kedves István!

Lenne egy kérdésem. Érdekelne miért van az, hogy itt nem lehet pénzt kérni, mikor mint az oldal alapítója itt te is kérsz, mint adományt.

Jupi

via képe

ez a közösség már létezik, és

ez a közösség már létezik, és mindig is létezett. nem 30.000 taggal, hanem mindenkivel. az is egy funkció, hogy valamit nem látok meg, vagy épp tévúton járok.

a tudatosság édesmindegy. számos ember tölti be szerepét tudattalanul a világ működésében tökéletesen - én ezt látom - , és sokan - köztük én is - hiába próbálnak tudatosak lenni, ha az maximum odáig "fajul", hogy tudom, hogy nem feltétlen azt csinálom, amit kellene, csak kapirgálom a széleit....de egyelőre ennyire vagyok képes. aztán majd alakul...

korábban nem csatlakoztam semmilyen közösséget összefogó szervezethez, megmozduláshoz, hejehujához. nem a woody allen frázis miatt.

azért nem, mert azt láttam, - látom most is -, hogy szokásainkat, viselkedésünket tekintve van egy hatalmas vidámpark, ahol annak rendje és módja szerint van hullámvasút..dodgem...pirat..céllövölde..óriáskerék stb...és az emberek (annak rendje és módja szerint) sorban állnak egy általuk preferált játékhoz. a piratosok fújnak az óriáskerekesekre, hogy azok gyíkok, a céllövöldések a hullámvasútasokra hiszen az ő játékuk a legjobb, és nem is értik, miért ül valaki be egy dodgembe, de a lomha óriáskerekeseket meg aztán már végkép nem...és én azért lettem szomorú ezen, mert azt láttam, senki sem fogja fel, hogy egy vidámparkban vagyunk... azt éreztem állok a sorok között, és itt lenni már eleve jó. hiszen egy vidámparkban vagyok, ahol vattacukorka illat van, hangok, színek keverednek egymással..

viszont van egy problémám: a sorok között kevesen vannak. :D mostanában beállok ide is egy kicsit..oda is...a makrokozmoszon belül belekukkantok a mikrokozmoszokba. kicsik ugyan, de legalább kozmoszok, :) és ha a nagytestvérüket kopyzzák, ki tudja, lehet valamelyik nem torzult akkorát..

 

dinuska képe

:-) Ezt a mondatot

:-)

Ezt a mondatot megismételném: "számos ember tölti be szerepét tudattalanul a világ működésében tökéletesen". (A folytatásával is egyetértek!)

Puskás Mari képe

Ez nekem is tetszik! :-))))

Ez nekem is tetszik!

:-))))