rabok tovább nem leszünk

Joós István képe

online: http://szivesseg.net/node/19386

Szeretett Mi!

Kaptam édesanyámtól egy kokárdát. Ki is tűztem reggel, és azóta merengek. Hogy mit is jelent ez. Nekem. A kokárda. A magyarságom. ... és mit jelent a forradalom, mit a márciusi ifjak? De legfőképp: miért érzem azt, hogy hírlevelet kell erről írjak több tízezer emberenek.

Aztán elengedtem ezt. 

Elfogadom, hogy erős bennem az érzés, tehát írok. Talán az ünnep. Talán azért. Talán mert úgy nem szól az ünneplők között senki, ahogy az én érzésem szerint ma már szólni valakinek végre időszerű.

Mondom, hogy legyen egy ilyen hang is.

48-49 ugyanis számomra bukás volt. Nagyon hősies, de mégis: bukás. Sok-sok fiatalság és lelkesedés és vér és verejték ... sok ló és ágyú és katona és felégetett földek ... tiszta tekintetek, virtus, erős férfiak, bölcs asszonyok, lánglelkű poéták, felelős kormány, hős csaták ... és 13 vértanú ... és bukás. 

Véres napnyugta.

Hogy ez baj? Nem. Egyáltalán nem. A napnyugtát a Bach korszak sötét éjszakája követte, majd a kiegyezéssel megérkezett a pirkadat. Mindenközben a harc és a szenvedés összekovácsolta a Nemzetet, Vezetőket nevelt ki közülünk, megtörte makacs keménységünket, míg bölcsen ki nem egyeztünk végül, amiből virágzás érkezett.

Számomra EZ 48 lényege. Hogy a válság jó. Mert nyitány. 

Mikor elkezdtem írni, azt hittem, hogy arról írok majd, hogy vegyük már észre, hogy a háborút akkor sem sikerült, mert NEM LEHET megnyerni. ... hogy mért nem látjuk? Mért nem tanulunk belőle? Miért a Mi és az Ők már megint? Miért lovaljuk egyre jobban bele magunkat? Miért kinn keressük a felelősöket? 

Most már csak annyit szeretnék mondani, hogy VAN alternatíva. Tapasztalom.

... és, hogy vannak emberek, egyre többen, akik élik az altermatívát, és, hogy működik. A Bizalom. A Bátorság. Az Őszinteség. VAN Tér és vannak Keretek erre, példálul a Szívesség Közösség lényege is EZ. Hiszen a szívességek, a csoportok, és szívügy projektek mind egy célt szolgálnak: Tapasztalni. Adást, kapást, együttességet. Magunkról tanulni, EGYmás által. Játékosan.

Élményem, hogy a bizalom forradalma zajlik a világban. 

... de NEM az utcákon, és NEM a parlamanetekben ... hanem ez BELSŐ forradalom – hiszen a rabság is belső volt. ... és nem megyek többé háborúba, ha benn béke honol. ... és nincs többé háború, ha nem veszünk részt. ... Elfogadás. Szeretet. Szelíd alázat. ... Számomra egyben a kereszténység lényege is. Számomra a keresztény Európa lényege is. A világ lényege. Ez. 

2012 lehet, Legyen a Bizalom éve.  

Egy korszak vége ez. Annak a 2000 éves korszaknak a vége, mely a teremtményt összetévesztette a Teremtővel. ... A félelem kora volt. Épp EZÉRT félt. Mert bár a mindenEGYségből kiszakította, és istenné emelte a rációt, valahol mindig tudta, mert érezte, hogy ez nem igaz, tehát bármikor leeshet Egó trónjáról. ... ez történik most. Nem baj. Jól volt így. Szolgálta KÖZös fejlődésünket. Mert most szabad akaratból van módunk a jót választani. Most először. 

Új világ van születőben. A válság csak szülési fájdalom. Áttörés. 

Jelentem: nincs mitől félni. JÓ kinn. A világban Rend Van, és bölcs béke és derűs nyugalom és szeretet és igazság és szépség. És nem kell többé vacogjak, hogy nem vagyok elég. Amitől a félelmem is enyhül, és bizonyítanom sem kell immár folyamatosan, azaz jobban is vagyok és jobbat is adok... amitől, a napi tapasztalattól, a bizalmam is egyre nő, és egyre nyitottabb vagyok, amit egyre több pozitív élmény követ, amitől a nézőpontom is tovább változik és a bizalmam is tovább nő, és így tovább.

Kapcsolódás játék. Csoda.

... működik, amint elfogadom, hogy rész vagyok. Tehát nem kell tudnom. Egyáltalán. SEMMIT nem kell tudjak. Elég és jó vagyok, ahogy vagyok. Nem kell értenem, sem tudnom – tökéletesen elég, ha BÍZOM. Elég, ha őszintén vállalom magam, ADOK, amikor úgy érzem, és kérek, mikor úgy, elég, ha TESZEM játékosan, ami lekesít, amit SZERETEK csinálni, azokkal, akikkel SZÍVesen tenném együtt.

... de persze ez sem kötelező, csak lehetőség. : ) 

Hiszen értem a Világ, minden csodájával és a születés fájdalmával együtt, és nagy-nagy Kegyelem vezérli. Hatalmas. Végtelen. Akkora, hogy még azt is megengedi, hogy háborúzzunk és öljük EGYmást.

De szerintem sokkal jobb bízni.  

-

Szeretettel, a Szőke Tisza partjáról, 

Joós István
alapító
http://szivesseg.net/mi/alapito

Amani képe

s z í v h á l ó

Ámen :)

Minden helyére kerül, ahogy elfogadjuk, hogy már Most is a helyén van...

Szeretettel,
Amn

monethi képe

Köszönöm István ezt a

Köszönöm István ezt a levelet,hozzászólást, akárminek nevezzük is.!:)

Sok olyan dologról írsz,ami bennem is megfogalmazódott ma,amikor hallgattam a beszédeket,néztem a diákjainkat,amint fellépnek,vagy elmerengtem azon,amit a lengyel testvérvárosunk polgármestere mondott...

Szeretettel:

Mónika:)