ELSŐ Önkéntes Hírlevelünk ... : )

Joós István képe

online: http://szivesseg.net/hirlevel/elso-onkentes-hirlevelunk

 

Kedves Barátunk!

Ezt a levelet azért kapod, mert az elmúlt három évben valamikor jelentkeztél Önkéntes Hírlevélre a szívesség oldalon – amit, igen, eddig még egyetlen egyszer sem küldtünk ki. ... ugyanis nem éreztem, hogy elég jó már a szervezet, hogy tényleg fel lennénk készülve, hogy fogadjunk Téged, hogy Valóban lenne már hová.

Aztán idén megértettem, hogy ez sincs így.

A Szívesség Közösség nincs kész, de nem is lesz soha. Mert nem lehet kész. Úton van. Nem is kell tehát készen legyen, épp ez benne a csoda, épp ezért tökéletes, ahogy van. Attól, hogy változik. Mert folyamatosan változik – sőt, olykor betegeskedik is, ami mindig tanítást hordoz, és mindig megújulás követi.

A Szívesség Közösség él, és egyre erősebb.

Azt látom, hogy attól erősödik, hogy ad – sokat ad, sokaknak ad... teret és kereteket, tapasztalatokat, közössséget, barátokat, élményeket, megértéseket, örömet, hitet, reményt ... napról napra ... mert egymást elérjük rajta, mert Valódi Emberek Valódi Szívességeket tesznek a Való Életben találkozva – a fa a gyümölcséről ismerszik.  

... és ez elég.

Elég a jószándék, és a tettekben is megmutatkozó törekvés, hogy olyan jól csináljuk, amilyen jól csak tudjuk. Van persze terünk fejlődni, de most is Elegek vagyunk. Mert most ITT kell legyünk, amit persze a következő lépés követ, amikor majd OTT leszünk. ... hiszen még csak három éves a gyermek, épphogy csak járni-beszélni kezdett.

Nagy a vákuum, még sokkal többet is adhatunk – HA jól csináljuk.

Sokat tanultunk az elmúlt három évben arról, hogy hogyan nincsen jól. Elkövettem szinte minden elgondoloható hibát, meg is bántottam többeket, de lassan már rendeződni látszunk – ami a sok, folyamatosan érkező nagyszerű embernek köszönhető. Innen tudom, hogy van még dolgunk jócskán, abból, hogy máig napról napra jelentkeznek remek emberek, Ti, akikkel még csak kapcsolatba lépnünk sem sikerült.

Most ezen változtatunk.

Nálam e téren sokkal rátermettebb, szerintem egymást jól kiegészítő emberekből álló csapat veszi át a szívesség oldal és az önkéntes munka koordinációját – http://szivesseg.net/mi/tisztsegviselok – alább pedig máris a meghívás az idei első önkéntes találkozóra. Új helyen, új néven, új szervezésben.

Van tehát mihez csatlakozni, ha még szeretnél.

: )

Derűt,

Joós István
http://szivesseg.net/mi/alapito 

 

- - -

 

Kedves Jelentkező!

Öröm és hála, hogy kedvet és lelkesedést éreztél, érzel ahhoz, hogy részese legyél Te is a közös munkának, segítsd a közös ügyet.  

István sokmindent irogat, így én próbálok konkrétumokra szorítkozni:

1.
Idei első SZIVes MŰHELY (2012. február 10-én pénteken 18.00 órakor)
http://szivesseg.net/esemeny/szives-muhely-2012-februar-10-pentek-1800

Nagy-nagy szeretettel hívunk és várunk!

2.
Frissítettük az aktuális KONKRÉT feladatokat, alább a lista címe, nyugodtan írj nekem, ha bármiről úgy érzed, hogy megszólít Téged.

http://szivesseg.net/mi/szivessegek

3.
Eldöntöttük, hogy új, könnyebben használható, érthetőbb szivesseg oldal fejlesztése a legfontosabb feladat, amit önkéntes alapon már nem tudunk elég jól megcsinálni. Ezért tehát SEGÍTSÉGED KÉRJÜK a tökéletes, profi fejlesztőcsapat megtalálásában – öröm, ha továbbadod ezt a felhívást bárkinek az ismeretségi körödben.

Ezen dolgozunk: http://szivesseg.net/blog/szives-2012
Jelentkezést referenciákkal, angol nyelven várjuk: kristo@szivesseg.net 

4.
A jövőben havonta lesznek pesti találkozók, nagyobb hangsúlyt fektetünk vidéki csoportokra, és rendszeresen küldünk majd ilyen önkéntes hírlevelet is – hogy élő maradjon a kapcsolat. 

 

Szeretettel és lelkesen,

Csekő Kirsztina
a szívügyek felelőse

+36 30 538 8434
cseko.krisztina@szivesseg.net 

Margó322 képe

Szeretnék

Szeretnék fel ajálást tenni és nem tudom hogy kell???Kérlek segits!!