Van-e Igazság?

Joós István képe

 

Cégem, és "zsebdiktátrori" bukásom után évekig voltam nagyon visszafogott.

... nagyon csendes, nagyon "talán", és "lehet, hogy", és "esetleg", és "gondoltál-e rá, hogy". Sokat tanultam, olvastam, minden elréhető forrást magamba szívtam, melyek alapján ... tehát a Racionális "tudás" alapján ... évekig vallottam, hogy a világ szubjektív, tehát ennek megfelelően csendesen szabad csak állást foglaljak, mert nem tudhatom biztosan, hiszen csak lehetőségek vannak.

... aztán elkezdtek érkezni élmények arról, hogy VAN, ami egyszerűen Úgy Van.

Nem azért, mert én értem, vagy én úgy értem, vagy le tudnám vezetni, hogy így van .. nem. Sőt. NEM értem. Illetve igen, de logikámmal meg is tudnám cáfolni, ha azt akarnám. ... Mégis Van. ... Miközben addig istenített rációm számára nem belátható, épp ezért nem is bizonyítható, épp ezért vitát sem lehet vele "nyerni". .. és mégis ...

Van.

Csak Úgy Van.
Ahogy Van.

Rendben Van – Rend Van.

... ráadásul ez a Rend a tapasztalatokban van ... BENNE ... tehát nem a könyvekben, és nem az elméletekben, hanem a tapasztalatokban ... sőt, a tapasztalatok során érkező Érzésekben ... és így tehát Rá lehet érezni – csak ráérezni lehet ... ÉS ez az érzés olyan bizonyosság élmény, ami alapján szabad nyilatkozni, szabad tehát kimondani, szabad csatornává lenni, és azokban a pillantokban határozottan állítani. Sőt. Több mint szabad. Szükségszerű. Mert azokban a pillantokban valójában nem is én "állítok" ... nem is én "tudok".

... hanem Eszköz vagyok.

Ezek azok a pillanatok, amikre gyakran nem emlékszem utólag. Végtelen Nyugalom. Mintha téren és időn kívül lennék. Mintha nem én lennék. ... és tényleg nem ... én és a Vagyok van együtt ilyenkor ... azzal arányban, amennyire nem akarok, amennyire elfogadom, megadom magam, amennyire félreállok ... ezek azok a mondatok, amiket magamnak is azonnal gyorsan felírok, mert WOW, jéé, ejjjacsudába.

Hogy azt képzelem magamról, hogy próféta lennék?

Igen és nem. NEM én vagyok próféta, hanem minden ember az. Mindenki test, lélek, ÉS szellem, mindenkinek vannak egyre világosabb pillanatai, mindenkinek lehetnek olyanok, mikor eszközzé válik. ... hogy merek-e, hogy félreállok-e, hogy megnyitom-e magam, hogy engedem-e – csak ezen múlik. ... hogy BÍZOM-e a meg- és ráérzésekben. A Rendben.

... ÉS: hogy merem-e felvállalni – tehát BÍZOM-e eszköz voltomban.

Tapasztalatom, hogy egy csatorna, ami használatban van folyamatosan tisztul és szélesedik, tehát egyre jobban működik. ... amihez persze fontos, hogy a türelmetlen pici én gondolatai meg legyenek különböztetve az Én Vagyok szavakba is formálódó érzéseitől ... ez lehetséges. Az állapotomra figyelve lehetséges. Bármi ami türelmeten, törtető, erőszakos, akarnok – az mind csak én vagyok ... ami Nyudot, Derűs, Bölcs, Türelmes – az Végetelenül Hatalmasabb nálam.

... igen, a kettő nálam még gyakran keveredeik.

Gyakran "szennyezi" a személyiségem az Igazságot. Nem annyira a mondanivaló terén – hanem a közlésmóddal. Mikor AKAROM, hogy valaki megértse, befogadja ... nem szabad akarjam. Mármint szabad, persze, ezt is – de értelemszerűen elvész az Üzenet így, hiszen engem sárral jogosan szabad dobálni az ilyen esetekben, s így az Üzenet is besározódik.

Felelősségem önmagam vagyok. Hogy Rend-ben legyen a csatorna. IS. 

: )

... végül szerintem fontos még, hogy a sebek nem véletlenek. Sőt. Kimondottan OTT vannak a kincseim, kincseink, ahol a sebzettségünk. Írtam erről is nemrég: http://serpaportal.net/tema/sebeim-kincsei

 

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Csillámpor69 képe

Hm-hm... Úgy látom,az eltelt

Hm-hm... Úgy látom,az eltelt idő alatt sokat javult a páciens.

Nos,mindenképpen konzultálnom kell Dr.Amanival a diagnózisról.Ez inkább az Ő asztala.

Mindenképp ajánlott kevesebbet filózni,többet nevetni!

Esetleg lehet szó egy könyv megírásáról,megjelentetéséről,terápiás célzattal.

Dr.Csillámpor :)

 

Amani képe

( 0. ...Azzal arányban

( 0. ...Azzal arányban fogalmazzunk, hangsúlyozzunk,-legyen vagy ne legyen önbizalmunk, hogy "nálam lehet-e az "abszolút igazság", -elég "bölcs" lehetek-e hogy megszólaljak, vagy nem? )

1. ezt értem, a rációd és a magasabb Éned érzései. Igen, a keveredés. Szerintem nemcsak a közlésmódban. Ebből az írásból is megannyi ponton látszik megingathatatlan hited abban, hogy amiket mondasz, biztosan mind a végtelenül Hatalmasabbtól való = abszolút igazság. És értem, hogy mély, érzés,- és tapasztalat formájú, sőt élmény, de hisz ez /enyhébb, vagy erősebb fokban/ rendre így van, amikor valaki váltig biztos az igazában.
(persze, én is ismerem ezt. Hányszor rohantam papírért..:) majd gép elé.. de valódi tanára mindenkinek csak egy valaki lehet.. saját maga - és el kell fogadnunk nyugodt alázattal, hogy Ő azt tanulja meg, ami neki megfelelő)

S hasonlóan isteni igazságokra hivatkozva ártanak, pusztítanak is az emberek - igazságuk szerinti elkülönültségükben való meggyőződéssel, és érzik magukat Isten által felhatalmazottnak, érzik csakis maguknál a kizárólagos, abszolút igazságot. Értés és érzés mindig keveredik.. így az is, hogy mi áll a ráció mögött. Én mint kívülálló úgy látom, Isten is (valóban a Hatalmas Irány), és apa (fájdalom, emberi ősfájdalom) is. 

De bármi van is mögötte, hogy is mondjam... az egész írásból az elejétől fogva látszik számomra egy mély önbizalomhiány és megfelelésvágy abból, hogy "ha nincs igazad, szerénykedned kell", ha meg már ott a spontán áradó "Abszolút, Felsőbb "infó", azt nem is Te kreáltad, csatorna vagy-alapon, akkor -nem akarattal ugyan, de "Szükségszerű" is mindenki felé terjeszteni - és CSAK az van, és egyet kell érteni vele. Tehát akkor nagyjából ugyanott tartunk kommunikációs szinten, mint ahol a "Csatorna"-ság előtt, csak már nemes, hiteles Felsőbb Én-háttérrel.

Kedves István, ahogy én látom...:

Tehát mindkettőt látom:  a fájdalom - a ráció mögötti befolyásoló [-de inkább úgy mondanám, -létrehozó] háttér;
pont azért erőteljesebb, és kiirthatatlan, -és még mindig ez a téma, és ilyen a kívülállók (nem rajongók) tapasztalata.., MERT a másik, a Végtelenül Hatalmasabb ihlető erő iránya is határozott  (komolyan így látom).. -ezt most nem tudom megmagyarázni, miért érzem így. Ott az állandó kölcsönhatás, ami így alakította ki.. sarkítva: ezért őrültek is a zsenik.. a fény mellett az árnyék. Lényeg, hogy alattomos ez a fájdalom-dolog, de hiszem, hogy ez az év a Tisztulás éve is. 

Sőt, ez tenné lehetővé hogy minden más nemes eszme is beteljesedhessen, mert a(z ős)fájdalom állt útjában mindig...

Csalóka tehát a bizonyosság-élmény olyankor, amikor nem kizárólag a fény, hanem a sötétség,-sérültség magja is ott lappang, mint érzés- és (abból) gondolat-meghatározó erő. Én így látom.
Nem akarok már szerénykedni én sem. -S mégsem kell, hogy "igazam legyen", ahhoz hogy határozott szót szólhassak - mert nem kell megfelelnem.

Igazam a szűrőimmel együtt van - igaz minden, amit mondok, azzal együtt hogy az én életem, személyiségem, - az én közelségem a Végtelen Magjához - ill. a torzító, láthatatlanul megpecsétlő fájdalmakhoz ennek az igazságnak a meghatározója, minősége.

Ettől még igaz, minden igaz - minden a Te és az Ő kereteinek megfelelő igazság, amit Te vagy Ő lát aszerint, amiben van - mert abból nem lát ki, amiben van, hiszen benne van!! A legtöbb elérhető objektivitás ezt felismerni lehet. A valóság nem az, amit látunk, hanem az, ahogyan. A fájdalomtól elkülönülni pedig csak azzal az alázattal lehet, hogy a mélyen igazam van-ban is felismerem a fájdalom meghatározó erejének (nagy) szerepét. ...ha TÉNYLEG szembe merek nézni vele, csak akkor kezdhet el kiderülni mekkora e szerep. 

......

Amani képe

:))) :)) : ): ) : ) :)  Hát,

:))) :)) : ): ) : ) :) 

Hát, kedves kolléganő, nekem legalábbis sokat segítettél, csökkenthetővé vált a dilibogyó-dózisom, ami nagy segítség, mert már kezdtek kijönni rajtam a mellékhatások..! :) a hálapénzt majd megbeszéljük.. fehér, barna vagy fekete legyen-e, s milyen flancos-gyagyás magvakkal? :)

(gyógyítjuk egymást, hát!)

Csillámpor69 képe

Igen tisztelt kolléganő,a

Igen tisztelt kolléganő,a diagnózisa kissé ...khm...bő lére sikeredett,úgyhogy felírnék egy receptet Önnek is mindenképpen!

Örülök,hogy sikerült megállapítani a páciensnél a diagnózist,bevallom,én nem kerítettem volna ekkora hátsót neki,de tanult kolléganőm a specialista ezen a szakterületen,úgyhogy fejet hajtok. :))

A konzultáció díja kizárólag barna lehet,a többi(flancos-gyagyás magvak) legyen meglepetés,bár azt nem szeretem,de hátha...

Csillámpor69 képe

Nos...khm... Kedves

Nos...khm... Kedves Kollegina! Még azt meg kéne jól konzultálnunk,hogy a páciens mért ragaszkodik egy felvett névhez egy ideje,holott nem így hívják.

...khm...

Nehéz kérdés...Bennem felmerült a Subfinococcus Hudesarnapomvamma gyanúja.

Amani képe

Köszönöm elismerését

Köszönöm elismerését kolléganőm, a diagnózis hosszát pedig bízza csak rám, nem mindenki hányja össze pár szóban!
A magvakat pedig be kell venni, kedvesem, nem válogatni, nézzen szembe vele, eméssze meg, másképp nincs gyógyulás!

Dr. Amani

Csillámpor69 képe

Nos,kedves kollegina! Hányás

Nos,kedves kollegina! Hányás ellen a legjobb a hasmenés,de ezt bizonyára Ön is tudja.

Sajnos,vagy szerencsére,a páciens betegsége nem szakterületem. De úgy látom,jó kezekbe került! Minimum leizzad,mire végigolvassa az Ön diagnózisát,az izzadás pediglen,s ezt Cunderhopper óta tudjuk,igen jó hatással lesz az állapotára.

A gyógyszerét természetesen beveszem,amint hozzájutok! Köszönöm!

Dr.Csillámpor

Ui.:Ha azt mondanám,ma életem egyik legsz.rabb napja van,elhinnétek?

Zsozska képe

Nem! Nem hinnénk el! Mond,

Nem! Nem hinnénk el!

Mond, szerinted miért van rossz napod?

Zsozska képe

Hol itt a "like" gomb?

Hol itt a "like" gomb?

Zsozska képe

A cím kérdése szól-e hozzánk

A cím kérdése szól-e hozzánk ? Szerintünk van-e?

Személy szerint én azt gondolom VAN! Szokás mondani "nincs igazság a földön". Itt talán valóban nincs. Emberi léptékkel mérve nincs. A földi igazság mindenkinek más, a földről nézve legalább is.

Viszont én hiszem, hogy van IGAZSÁG. Ha nem is tapasztaljuk meg itt a földön, hiszem, hogy van! Ha nem volna ez a hitem, nem lenne értelme semminek!

Szerintem van! És ez bennem bizonyosság!

Csillámpor69 képe

Azért van rossz napom,mert

Azért van rossz napom,mert tegnap meghalt az egyik görényem,erről eszembe jutott,hogy két hónapja egyszerre halt meg a két kutyám,az egyik kedves barátom egymozdulattal kitörölt az életéből,a másik nagy bajban van,és nem tudok neki segíteni,hamarosan elvesztem az állásom,nyomja az egyik lábujjam a cipő és nagyon kell pipilni,de tartogatom,mert itt a melóhelyemen pottyantós van de amikor nagyon fúj a szél,akkor mindent a combomra fúj,ezt meg inkább most kihagynám. Elég ez ahhoz,hogy rossz napom legyen?

Csillámpor69 képe

Ja,és igen.Van igazság.

Ja,és igen.Van igazság.

Zsozska képe

Na erről az jutott eszeme,

Na erről az jutott eszeme, hogy én milyen szerencsés vagyok! :-) Nincs más állatunk csak egy pár tyúk, azok meg akkor halnak, amikor éhesek vagyunk. Illetve van még néhány egér és patkány a szomszédbn, de azt meg (állatkínzó gondolat, vagy sem) én nem szeretem őket, ezért nem fog megviselni az elhullásuk, sőt! DE azért megpróbálom átrezni a fájdalmad.

Nekem nincs egy barátom sem. Kivéve a férjem, aki a barátom is, a legjobb barátom, de mivel nem csak a barátom, hanem az ágyastársam is, sokszor veszekedünk. Köss új barátságokat! Vagy próbáld visszaszerezni a régit!

Esetleg más tud segíteni a bajba került barátodnak?

Hányas lábad van?

Miféle munkahely az ahol, csak potyis vécé van, de van net, és a munkaerő egész nap a neten lóg?

Nálunk is fúj, nem is akarok kimenni.

Már épp akartam írni, hogy nekem viszont jól alakult a napom. Eddig egyetlen hiszti (2 gyerekem van- és ez napi kb 20 hisztit jelent) nélkül folyik a nap, ami edig még nem fordult elő nálunk... :-) Viszont most már egyszerre kiabálnak, hogy menjünk sétálni, de én nem akarok kimenni, mert ugye fúj, és takarítanom is kellene, és mivel este vendégek jönnek sütni, és holnapra főzni, mert délelőtt nem leszek itthon, és a vizes ruhákat is ki kell teregetnem... :-)

Stella77 képe

Kedvecs Csillámporos

Kedvecs Csillámporos Csillámpónink!

Fogadd őszinte részvétem a Görike miatt. :( :(

Baráttal érdemes tisztázni a dolgot. Lehet egy egyszerű félreértés, akármi. Ha nagyobb dologról van szó, akkor is jobb, ha magyarázatot kap az ember.

Gondolok Rád!

Stella

Csillámpor69 képe

Nem kötök új

Nem kötök új barátságot,csak,ha úgy hozza a sors.Nem próbálom visszaszerezni a régit,ha Ő így döntött,biztos van rá oka és bármi is az,elfogadom.

A bajban lévő barátom segít majd önmagán,mert képes rá és nem engedi,se nekem,se másnak,hogy segítsünk és ezt szintén elfogadom.

A munkahelyem ilyen és saját mobilnettel,laptoppal netezek,mert nincs más dolgom,mint itt ülni és lógatni a lábam. Ez egy erdő közepe és itt csak a madár jár. Villany van és más nincs. :)

A cipőm új és méret,csak valahogy a nagyujjam sarkát nyomikázza,de majd elmúlik,vagy nem. :)

A megváltoztathatalan ellen nem hadakozom,nem kesergek rajta,a Földön igazság van,ami jön az Életben,annak jönnie kell,ami nem jön,annak meg nem kell jönnie és ennyi. :)

Nevessünk! :))))

Süss,főzz,teregess! :)))

 

Csillámpor69 képe

Drágaszép Stella! :) Köszönöm

Drágaszép Stella! :)

Köszönöm a részvéted! Kedves Tőled!

A Barát,ha magyarázatot akar adni,majd fog,ha nem akar,nem fog. :)

Köszi,hogy gondolsz rám!Az mindig jól jön! :))

Puszik!

Csillámpor69 képe

Istvántól kérdezem,mivel

Istvántól kérdezem,mivel érdemeltem ezt ki????Leesett az állam!

Puskás Mari képe

Nna akkor itt az ideje

Nna akkor itt az ideje bekapni egy LESZAROMTABLETTÁT, kedves DOKI! ha ha ha

Sz@r nap ellen mosoly, pusszantások a DOKIKNAK

Mariska Gubácska .-))

Nnna képe

Amani! Jól megleptél! Ez

Amani!
Jól megleptél!
Ez nagyon jó írás- reagálás.
Egyben is, de nagy betűkkel kiírhattad volna egy-két mondatát.
Pl. A VALÓSÁG NEM AZ, AMIT LÁTUNK, HANEM AHOGYAN.

Jó írás, köszönet érte.
A földön is járva hozzáteszem-vagy külön mondom halkan: István ezen -és több írásában is poszttraumás tüneteket látok. Időnként fáj,mert ismerős a seb, időnként szomorú vagyok, mert nem kellene így lennie, időnként nem bírom, -mert leszívja az energiámat,-időnként boldog vagyok, mert úgy látom, újabb lépést tett, időnként dühít, ha úgy érzem, megint kezdődik elölről.
Ugyanezen az úton megy életem egyetlen igaz férfija, ugyanezen attitűdökkel, érzésekkel. Egy sikerre született szerencsefi, aki életében először-egyszer- kudarcot vallott. Talán igen, talán nem. A tökéletességet tudja csak elfogadni- mert különlegesnek született, -szinte tökéletesnek. Megsebződött, hogy megtanulhasson a földön járni, élni, pedig Ő szárnyakkal született és élt addig.
Féltem, szeretem, fáj.
Ugyanezeket látom amióta Istvánt és az írásait ismerem.

Emma

dinuska képe

Kedves Csillám(por)! Ennyi

Kedves Csillám(por)!

Ennyi bőven elég akár két rossz naphoz is! ;)(

(Hú, mit fogok én kapni tőled ezér, ha legközelebb találkozunk! Minimum egy háccsó fertályon billentést! Na, meek, elóvasom a cöccenetek imspiráccióját is...)

Csillámpor69 képe

Dehogyis illetném a háccsódat

Dehogyis illetném a háccsódat a fájós lábujjammal,Dinuska! :) Mikor láthatjuk az új frizkódat?? Muti má!!!

Csillámpor69 képe

Gubácska,jelenleg kifogytam a

Gubácska,jelenleg kifogytam a Leszaromból. Majd feltöltöm a készletet. Majd holnap,ahogy Scarlett O'Hara mondja. :) De látod,mosolygok! :)

dinuska képe

Nem kell türelmetlenkedni!

Nem kell türelmetlenkedni! Maj' ha ejjön az ideje!

BHajnal képe

:) 

:) 

dinuska képe

Nekem is meggyőződésem, hogy

Nekem is meggyőződésem, hogy létezik egy abszolút IGAZSÁG (így, csupa nagybetűvel írva), de azt már kimondták, leírták más próféták!

S valaki úgy élte meg, képviselte ezt az IGAZSÁGOT itt a földön, hogy példát adott vele mindenki számára. De ennél sokkal többet is tett! (Hogy mit, annak mindenki, akit érdekel utána járhat, pl. innen kiindulva: János evangéliuma 14:6.)

Mindenféle linkeskedés nélkül, barátsággal: Dinuska

 

 

Joós István képe

Kiérdemelni? .. ugyan.Csak

Kiérdemelni? .. ugyan.
Csak egy ÉRZÉS ... : ) 

Joós István képe

Igen. Így van. De

Igen. Így van. De tényleg.
Nagyon jól látjátok mindketten.

Sok-sok possztraumás tünet együttese vagyok.

De épp ez a csoda.
Épp EZ az élet.

: )

-

http://szivesseg.net/kozosseg/megosztas/nem-vagyok-tokeletes 

Amani képe

Kedves Emma! (elakadtam itt

Kedves Emma!

(elakadtam itt azon, hogy megláttam, ez a... ez az őrült-bolondos-csillámporos kedves teremtés mááár megint törölte magát :(((((( :((((:((( az agyam eldobom....:S :S :(( )

Tehát.. örülök, hogy tetszett, szívesen-azaz Szívvel írtam :) én is csak magamat igyekszem adni. Amiből alkalmanként sikerülnek ilyen kifejezőbb mondatocskák is. Lehet copyzni is nyugodtan... -remélem ez nem volt nagyképű megjegyz.:)

Szóval, Amani doktornő véleménye az, Emma.. :D ...a diagnózis az,... hogy ezek szerint nagyon érzékenyen veszed az életed igaz férfijának mintáról érkező információkat, ami teljesen érthető is, ha már egyszer ilyen -számodra- nagy alakról van szó - ezért erre felírok egy elengedés-tablettát... :)  valamint napi két szem elfogadás-kapszulát, étkezés előtt.

Vagyis azt tanácsolnám, próbálj meg szembenézni vele, hogy repül, mert szeret repülni, akkor is ha sebzetten, s ha "szeret" fának ütközni és lezuhanni is, mert abból tudja hogy tanul - és sokszor /vagy mindig/ makacs, ezért újra elindul a vihar közepén, a törött szárnnyal, és sokszor nem hajlandó észrevenni hogy eltévedt a ködben....... de ő ilyen, mindig küzd, számára a kudarc is siker, életrevaló és vezető szellem, ami miatt hajlamos másokról megfeledkezni, és mindent "tökéletesen" megmagyarázni... viszont.. Neked bajod származik ebből? Ha aggódsz érte, akkor is csak ilyen marad. :)

Hagyd, hogy tökéletesnek érzett tökéletlen legyen, hagyd, hogy tökéletesen tökéletlen, vagy tökéletlenül tökéletes legyen :-)) az se baj ha életlen, az se ha éles... ne vedd túl komolyan, engedd el, hadd kóvályogjon! 
Csak akkor "szívja le az energiádat", ha odaadod neki aggodalmas (-mert írásodból látszik hogy az), el nem engedő figyelmeddel.. Sokszor nehéz lehet megérteni egy elragadtatott elme áradását, ha látja rajta az ember, hogy magasan száll, és látja a kontrasztot e magasságok és a "kemény", hétköznapi talaj közt..., s netán az elmélet, és a gyakorlat között.. De mi a baj ezzel? : )

Ő így tanul. Te máshogy. Én megint máshogy. Mind úton vagyunk. Az elfogadás felé is. Amely feltétlen szeretet - a szeretet kiteljesedése.
"mert nem kellene így lennie"   - "Hanem? "  ;)

Nnna képe

Amani! A kérdésed: "hanem?"

Amani!
A kérdésed: "hanem?" azt jelenti, hogy hogyan kellene lennie?
Természetesen úgy, hogy az ilyen ritka férfiak szárnyaljanak szabadon. Mert ők akkor tudnak ragyogó napmeleg szeretettel körbevenni mindenkit. Sérült szárnyakkal nem tudnak úgy, ahogy azelőtt. Csak tökéletesen tudnak.
Én a fiamról írtam. Természetes, hogy feltétel nélkül szeretem. Az elfogadás kapszulára nincs szükség:)). Az elengedés kapszulára viszont dupla dózisban.:)) Elvileg elengedtem. Teljesen szabad. Gyakorlatilag képtelen vagyok felfogni, hogy nem védhetem meg a felnőtt élettől, tapasztalatoktól, érzésektől. Hatalmas, erős szeret burokban éltünk, és onnan kiszakadva időnként olyan, mintha egyedül lenne. Védtelennek érzem, -és nem azért, mert nem bízok benne, hanem azért, mert fáj, hogy akkor sem védhetem meg, ha tudom hogy mit kell tenni. Engednem kell, hogy tanuljon-és tanul is, csak közben belehalok, ha szomorúnak látom, vagy felnőtt gondja van. Azelőtt mindig csak ragyogott. Különleges volt, mert mint a Nap, ontotta a szeretet-meleget az egész környezetére. Mindenki szeretett is a közelében lenni. Persze, ebből jó sok meg is maradt, csak már hullámzó. Fázunk és hiányzik, ha nem érezzük. Mint ahogy más is, aki egyszer megszerette. Persze a lányomnál is van ilyen, csak ő másként reagál le dolgokat. Azért a fiamról írtam, mert nagy a hasonlóság Istvánnal.
Senki nem készített fel arra, hogy mennyire fáj, amikor már nem védhetem meg a gyerekeimet. Amikor felnőttek lesznek. Semmi nem is volt olyan nehéz a gyerekvállalásból, nevelésből, mint az elengedés.
A kapszula jöhet. Bőven.

Emma

Amani képe

Kedves Emma, Az

Kedves Emma,
Az elfogadás-kapszulát arra írom fel, hogy el kell fogadni azt is, hogy "baja lehet" - hogy mindenféle tapasztalat és érzés érheti Őt - sőt, biztos hogy éri! És ha ezt sikerülne megakadályoznod, sokat ártanál vele. (úgyhogy tessék csak bevenni azt az elfogadás-kapszulát! :-)

-Mert nem lenne miből tanulnia, ahhoz, hogy aztán már bármivel szembekerülhessen, s mindarra tudjon hogy reagálni, immunis legyen, - vagyis az élet minden problémája kihívás és játék legyen számára = egy olyan erős, egész-séges létállapot, bázis, amivel szemben nem is kell védelem (-a Te védelmed sem ;)

Ebben lenne mit elfogadnod, nemde? :) Elhiszem, hogy szoros az a kötődés, és az elválás még csak látszólagos, a Te oldaladat tekintve legalábbis (ismerem ezt, csak a másik oldalát-gyerekként - hogy szoros, sőt fojtó kötődésben, burokban éltem eddig-ezelőtt anyukámmal - annyi hogy a szeretet szót már inkább kihagynám belőle, na de zárójel bezárva, amiről itt szó van nem ilyen, nyilván).

Tudod én azt látom ebben a dologban a legnagyobb csalókának, hogy minél jobban óvja, védi a gyerekét egy szülő, annál jobban megóvja az - esetenként fájdalmas - tapasztalatoktól is, annál kevesebbet tanulhat (addig, amíg pedig még kevésbé fájna), és így később, amikor már tényleg muszáj eltávolodnia és önállósulnia, esetenként sokkal fájóbb tapasztalatok lehetnek szükségesek ahhoz, hogy utólag pótolja a "kemény felnőtt léthez" szükséges tapasztalatokat.

Elfogadni, például ezt is érdemes, ugyanakkor megtanulni Bízni bennük. Bízni abban, hogy Ő nincs egyedül, ügyes és biztosan mások is szeretik rajtad kívül. - (ellenben-) Te lettél egyedül.. ezt van miért kezelned - és először is elfogadnod (...remélem, nem fogsz kioktatónak érezni... de ha eccer most eszembe jutnak ezek, már csak leírom :). 

Tehát az elengedés-kapszula mellé KELL az elfogadás is, ez van...! ;)  Bevenni a Bizalom-forrás vizével szükségeltetik!

Szeretettel,
Amani

Amani képe

Ja, a hanem-kérdést arra

Ja, a hanem-kérdést arra értettem, hogy a világban rend van ;) =hogy minden úgy történik, ahogy kell történnie. Semmi sem véletlenül, találomra, helytelenül - távolabb kell lépni és megláthatjuk, hogy minden logikus, sok mag hullik el amikből később sok fa nő fel... nincs hanem, minden előre vezet, minden a következő lépést megalapozó talaj, előzmény, akkor is ha átmenetileg szenvedésen visz át.

Puskás Mari képe

Kedves Dr. Amani! Örömmel

Kedves Dr. Amani!

Örömmel értesültem, hogy Önbirtokolja azt a BÍRÓ féle tollat, amellyel felírható az elfogadás-kapszula.

Mélységes alázattal kérem, írjon nekem egy receptet.

Ha kérhetem, olyat írjon fel, amit nem kell minden nap szedni.

De vannak napok, amikor rámtör valami őrült erejű elutasítás. Magam is nehezen viselem saját magamat olyankor.

Az ilyen esetekre van szükségem a kapszulára.

Remélem kérésem teljesíthető.

Szeretettel. Mari :-))

Amani képe

Kedves Mari! Van ám itt még

Kedves Mari!

Van ám itt még egy kissé paradox helyzet is - az elfogadás-kapszula azt is megoldja, hogy el tudjuk fogadni az őrült erejű elutasítást, ill. mindenféle viharos érzést magunkban - azt oldja meg - s nem pedig elfojtja az elutasítást, "békétlen" érzéseket! - Az ilyen az hamisítvány, kérem ! :P

/ néé magázódjunk, ha kérhetemm! :/

Kérésed akkor teljesíthető, ha efogadod, hogy az elfogadás nem szünteti meg az elfogadnivalókat :D - ha éppen elutasítást érzel, azt kell elfogadnod, hogy ezt érzed - menj szembe az érzéssel, nézz szembe vele, ne akard elkergetni, fogadd el hogy Van, sőt vedd észre értékét. Ekkor már azt is elkezdheted észrevenni, hogy mit üzen Neked. Mi a háttere, mi benned a seb, ami lázadást kelt --- de ne, tudod mit, ne is akard érteni.. ahhoz szükséges előbb mély szinten alakulni, hogy valóban érthesse az ember... -Ezért kell elfogadni, hagyni, megélni, tombolni - a lényeg, hogy elfogadni és kiengedni. A lényeg most csak ez :))) 

A "mélységes alázatra" jön még egy külön diagnózis.. :D   amit letérdelve, meghajolva adok át :) 

szeretettel,
Amn blndr

Puskás Mari képe

Teee Bolondár de

Teee Bolondár de kedvellek!

Nem magázódunk. Csak próbálkozom felnőni Hozzád humorilag, lelkileg.

Nem is tudom mit mondjak.

Hát igen az alázat. Az olyan, amit kevesen ismernek. Az alázat szerénnyé, emberivé tesz.

Az alázat nem megalázkodás.

Ezért a letérdelést, és meghajlást nem fogadhatom el Tőled.

Szeretettel: Mari :-))

Amani képe

Jó-jó, én csak visszavágtam a

Jó-jó, én csak visszavágtam a mélységes alázatra :-) (bár, én egy félelemtől mentes, szeretetteljes meghajlást képzeltem el). Ha az valódi alázat akart lenni, félrement, akkor én értettem rosszul :)
Az alázat valóban nem megalázkodás, és nem jelent alárendeltséget, hierarchiát.

- milyen különbözőek is e hasonlóan hangzó fogalmak... a szeretetből fakadó mély tisztelet, és a félelemből fakadó, gyűlölettel teli látszat-tisztelet. Én előbbit érzem mindenki felé.. emberek, állatok, növények, de többnyire még a tárgyak felé is :)) (ezért sem vagyok jó fogyasztó :p hozzámnőnek a dolgaim). Nekimegyek egy szobanövénynek és reflexől: bocsi :D boccs, fikusz :) és persze beszélgetek a tyúkokkal:D:D

Puskás Mari képe

DETTÓ!

DETTÓ! :-))))))

Szeretettel:Mari :-))

Amani képe

HŰ!! :D :D :D :D :D :D akkor

HŰ!! :D :D :D :D :D :D

akkor a viszont paak pak pak...-látásra :) és üdv-nyihaha!

Szeretettel,
Amani - mijau

Puskás Mari képe

Sicc. Viszlát! Szeretettel:Ma

Sicc.
Viszlát!

Szeretettel:Mari :-))

dinuska képe

Jaj, de édespofák vagytok!

Jaj, de édespofák vagytok! Olyan jót nevettem! :-))))

Amani képe

Ennek örülök, kedves

Ennek örülök, kedves Dinusssss :)) jól elvagyunk mi itt, a játszótéren (vagy állatkert, már nem tudom:) és örülök, ha mások is csatlakoznak!! :) kár viszont, hogy Csillámhisztinek megint bekapcsolt a hisztireléje.....szegény nőőőőőő.:S

Nnna képe

Lányok, asszonyok! Szeretlek

Lányok, asszonyok!
Szeretlek Titeket, de behalnak a kérések-felajánlások-lelki témák, ha mindenütt eltértek a tárgytól egy halom nem oda való bejegyzéssel.
Ne sértődjetek! Legyen, jó is, csak kisebb mennyiségben :))
Vagy élőben, vagy bárhogy. Okosan. Mértékkel. Játékos Felnőtt módjára :))

Ölelés Nektek!

Emma

alienmatrox képe

Leginkabb Hofi-nak van

Leginkabb Hofi-nak van igaza:

Az igazságból elveszett az "i"!

Amani képe

Kedves Emma :) Igazad van, de

Kedves Emma :) Igazad van, de az is igaz hogy a játékosság elég szabálytalan, pont mivel játékos :D  ...de nekem mondjuk született egy érdekes ötletem erre nemrégiben... másrészt e bejegyzésnél épp a mi "társalgásunk" a legterjedelmesebb :D sőt most már Alien is hozzátett, "Ő tehet róla!"!!!!! :D (bocs Ali...:)) titkon kedvelünk, tudod XD)

Szóval igazad van, de ez úgy tűnik nem egy egyszerű téma... |mert én nem ismerem a mértéket :S és fenőtt sem vagyok.. élőben messze vagyok. sőt nem is élek.| Na jó, egyensúlyt találni nem egyszerű, akkor ha a játékosság cél. Vagy az ilyen bejegyzések kicsire összecsukása, vagy a későbbi törlésük lehetne szerintem kompromisszum a játékosság kedvéért, mert a mérték vagy sikerül, vagy nem, -valaki mindig ír, arra válaszolunk, és arra is válasz érkezik........a válasz-láncolatot nem lehet parancsra megállítani :)

tényleg jó lenne ezt megoldani, ha pl az embernek komoly, morcos hangulata van, rosszul lehet a sok hülyéskedés láttán :P

Joós István képe

A nád ott lesz legerősebb,

A nád ott lesz legerősebb, ahol eltörik.

Ez ÍGY van.
... mármit ha nem hal bele.

A gyermekkor fénye még öntudatlan volt ... tudatos tudatlanságba visszajutni IDŐ. 

De igen.
Igenis NAPPÁ lesz, aki tábortűz volt. 

... és a Napnak nincs többé árnyéka.

Puskás Mari képe

Kedves István! Amikor a

Kedves István!

Amikor a bejegyzéseid olvasom, állandóan egy különös érzés fog el.

Nem tudom megmagyarázni.

Talán közelebb kerülök a Naphoz, Istenhez?

Bárcsak találnék rá megfelelő szót.

Egyszerűen jó.

Szeretettel: Mari .-))

Nnna képe

Dinus, Dinus. Régen néha-

Dinus, Dinus. Régen néha- talán-kicsit irigyeltem akik hittek az egy abszolút Igazságban. Azt gondoltam, mennyivel könnyebb nekik, egyszerűbb, -mert én sok igazságot láttam. Könnyebb lett volna, ha csak egy van.
Mióta érzem, hogy sok igazság van, és ez így egyben jó, azóta sokkal békésebb vagyok. Minden igazság valakinek, valaminek, és az ellenkezője is. Valahol, valahogyan mindig egyensúlyba kerülnek a dolgok. Nem egyirányú igazság van, nem egyfelől jön, hanem gömbszerű. Minden oldalról van igazság, ami meglehet másnak éppen igazságtalanság, de valahol, valamikor mindig minden egyben van. Igazsággal és igazságtalansággal, hiszen az egyik nem létezne a másik nélkül. Legalábbis itt, a földön, úgy hiszem így kell lennie.

Emma

dinuska képe

Tudod, Emma, én még mindig

Tudod, Emma, én még mindig azt hiszem, hogy könnyebb azoknak, akik az egy abszolút IGAZSÁGBAN hisznek. Mert nem kell keresnünk mindenfelé, a szélrózsa minden irányába az igazságot és az életünkhöz való segítséget... Nem kell különféle tanítókhoz, ilyen-olyan misztikus filozófiákhoz, "spirituális vezetőkhöz", médiumokhoz, tenyérjósokhoz és asztrológusokhoz, távgyógyítókhoz és egyebekhez fordulnunk! S nem kell elámulnunk önjelölt próféták hosszú lére eresztett, de valójában szinte semmitmondó, mondattöredékekből álló, megérzéseket, érzésfoszlányokat közvetítő irományaitól. (De szerintem érted miről beszélek. Még a fülembe cseng az a jelzős szerkezetű szókapcsolat, amit tőled tanultam az ilyenek megnevezésére. Most nem írom ide... ;) )

 

Amani képe

A médium, tanító csak egy

A médium, tanító csak egy dolog.. a befogadón múlik a lényeg - eszerint lehet semmitmondó, és Mindent mondó :)

dinuska képe

Gyermekkorom emlékeiből

Gyermekkorom emlékeiből feldereng, hogy egyik kedvenc tévéműsoromban egy tört magyarsággal beszélő Szergej nevű bohóc ugyanezt énekelte meg (a Bergendy Szalonzenekar kíséretében). :-)

dinuska képe

Látod, Amani, ebben teljesen

Látod, Amani, ebben teljesen egyetértünk! :) A befogadón múlik, hogy egy adott textusból mi az, ami mond neki valamit, s mi az, ami nem!

Azonban meg kell mondjam, hogy ebből az írásból ami valódi mondanivaló, azt én már mind olvastam máshol, a többi pedig csak szószaporítás, féligazság vagy még annyi sem...

Bár Alient néha valóban kedvem lenne megsütögetni a trollkodásai miatt, de amiért bizonyosan nem fogom megtenni, hogy sok mindenben mélységesen egyetértek vele! :-) Pl. abban, hogy nincs rend és harmónia a világban! 

(Ahogy egy másik íráshoz tett hozzászólásában írta: "Harmónia van a világban." Nincs harmonia a vilagban. Max az emberben lehet. Nem hoznek par 1000 peldat, hogy miert nincs...) Igen: az embernek dolga, hogy magában rendet tegyen, harmóniára törekedjen, de a világunkban nincs rend, harmónia, sem béke és biztonság! Aki ezt állítja, az vagy nem látja a valóságot, vagy nem is akarja látni, az embereket pedig félrevezeti!