Én Vagyok

Joós István képe

NEM VAGYOK VALLÁSOS. 

... járok, igen, templomba, mert szeretem a nyugalmat, a békét, a méltóságot, a Tér Erejét ott, és sokat kaptam-kapok így ... szertartásokból, tiszta szavú papoktól, igehelyekből, csendből, a mellettem állók kézfogásából ... és igen, számomra Boldogság vallásos tartalmú énekeket összhangban éneklelni, és gyakran imádkozom is, és a nagymamám halála óta rózsafüzért tartok a zsebemben, és szeretek keresztek tövénél ülni, és sokat forgatom az Újszövetséget ... sőt, a reggeleim egyik legfontosabb része a napi evangélium, olyannyira, hogy az itteni írásokhoz az inspiráció is gyakran abból érkezik, de mégis ... NEM vagyok vallásos ... nem vagyok vallásos, SEM keresztény ... hanem "csak" Vagyok.

Én VAGYOK. 

... ember vagyok és nem hívő, hanem HŰ törekszem lenni. ... A megvalósításban. ... Hű az általam megismert legtisztább, példa által engem személyesen is megváltó, tehát lehetőségeimet, önvalómat, az Én jel-entését korlátlanra tágító tanításhoz ... hogy életét adta ... magát, másokért ... a szeretetért ... EZ minden ... A Példa ... tehát az egyetlen kérdés is ez ... nem a rítus, nem a kenyér, hanem a Szeretet ... hogy magam tudom-e Adni ... hogy EZT tudom-e "cselekedni az emlékezetére" ... hogy miképp lehet MINDEN pillanat szeretetteli, tehát Jó és Igaz és Szép ... mert lehet ... mert Isten valóban Szeretet, a Fiú valóban Testvér, a Lélek valóban Jelen Van ... de kizárni, lehatárolni, üdvösséget formákhoz kötni idejétmúlt. ... Az EGYház az Egész Emberiség. ... tehát:

NEM VAGYOK SPIRITUÁLIS.

... annak ellenére nem, hogy a ji-king, az asztrológia, a numerológia sokszor adott az életemben értékes oreintációt ... és egy időben, igen, jártam meditálni ... és az elmúlt kilenc év útkeresése során több tízezer oldal ezoterikus irodalmat olvastam, és sokféle előadást és "gurut" felkerestem, de mégsem ... nem vagyok spirituális sem ... hanem "csak" vagyok. ... Én Vagyok. ... Ember Vagyok, és nincs mankókra szükségem. ... A reggeli, nyugodt merengés meditációs technika nélkül is feltölt, a megérzéseim magukban is épp elég pontosan mutatják, hogy mi épp az időszerű, és napi tapasztalatom, hogy azonnal a Fényben állok, amint nem magamra figyelek ... tehát:

NEM VAGYOK ÚTKERESŐ.

 ... hiszen azonnal RAJTA állok, vagyok, járok, Lépek az Úton, amint nem keresem ... amint kicsi én félreállok ... amint  megértem, mert megérzem, mert élményem van hozzá, mert tapasztalom, hogy a Teremtő Teljesség, Békéje, Nyugalma, Ereje, Derűje, Akarata és a Jelen állapotának milyensége között, csak pici én állok ... hogy az ÉN tévedésem a szenvedéseim oka ... az ÉN hibás nézőpontom ... mikor ÉN magamat a Forrással összetévesztem ... pici én félelmei és vágyai és türelmetlensége és keresése és akarása és ítéletei és kategóriái A Fal, ami a Boldogságtól elválaszt ... ideje tehát elengedni. ... Minden kategóriát ... Minden ítéletet ... MINDEN tudásvágyat ... ideje Lenni ... Én Vagyok ... Egyszerűen "csak" Vagyok. ... Egy Ember Vagyok. ... tehát:

NEM VAGYOK GURU.

... sem guru, sem tanító, sem mester. ... Nem vagyok prófetább mint bárki más. ... hiszen mindezt Te is tudod, ezért érint erősen meg. Mert ugyanez a Hang Benned Is Szól. ... Egy a Hang, Egyetlen a Lélek, Egy Az Isten ... Prófeta és apostol vagyok tehát mégis. Mert MIND azok vagyunk. ... hiszen mindannyiunkban Szól ... hiszen ezt sem pici én írom most, hanem Az Egy Örök Én Vagyok írja általam ... pici én mindössze annyit tesz, hogy igyekszem nem akadályozni ... ami mindössze abból áll, hogy nem értékelek és itélkezem, miközben irok .. csak átengedem magamon ... és mivel csak átengedem, nem is gondolkodom ... és mivel nem gondolkodom, így nem is félek épp, hogy Te vagy bárki mit szól majd hozzá ...

ÉN Vagyok.

... és bár most én beszélek épp minderről, de mégsem a beszéd a lényeg ... a beszéd súlytalan, ha tettek alá nem támasztják ... a MEGVALÓSÍTÁS a lényeg ... TETTEKBEN kiállni ... a mégértések szerint ÉLNI a lényeg. Hűen. Ezen munkálkodni. ... Dolgozunk ezen. Az Én Vagyok dolgozik. Mindenkiben. ... és igen, bukunk, bukom közben gyakran ... de az nem baj ... Így tanulunk ... csak így ... a szándék és törekvés a lényeg ... az IRÁNY ... a "küzdve küzdj és bízva bízzál" ... hogy minden pillanatban megteszem, megtesszük, amit tudunk. Itt vagy másutt. Mindegy. A Szívesseg Közöség szeretettel fogad, ha itt. ... Adhatsz, kérhetsz, megoszthatsz magadról, támogathatsz másokat az úton, csoporthoz csatlakozhatsz, indíthatsz újat, ha a Te környékeden nincs, elmondhatod a szívügy álmodat, dolgozhatsz azon, ami lelkesít, amit SZERETSZ csinálni, és így, a tapasztalás által FELFEDEZHETED önmagad ... de nem ez a lényeg. Mármint nem a Szívesség Közösség. ... Hanem az, hogy megvalósításban legyünk, hogy tovább lépjünk a megértésből a megvalósítás felé. ... Bátran. ... Félelmekkel szembe. ... Egymás kezét fogva. ... Közösségben.

A Közösség az Egész Emberiség.

... hiszen MIND Vagyunk. ... Egyazon Vagyok vagyunk. ... Az Én Vagyok vagyunk. Az Emberfia. Az Élő Isten Fia. ... MIND emberek vagyunk ... Az Egy Örök Ember darabjai... MIND szüljük tehát eme emberfiát épp. EZ zajlik ma. Ebben szenvedünk. ... Szüljük az emberfiát, aki immár nem a test vágyából születik, hanem a Lélektől. ... EZ a személyes életszentségünk. Totálisan EGYedi ÉS totálisan Univerzális. EGYszerre.  ... A Lélektől születünk épp, Aki, igen, velem-velünk van. ... Itt és most, állandóan ... a Lélektől, Aki az Egy Lélek, a csendes Hang, a meg- és ráÉRZÉS ... a Lélektől, Aki az Atya Akarata és a Fiú Odaadása ... minden embereben ... mindig ... hallom, halljuk ... hogy hallgatunk-e a Rá a kérdés ... hogy hogyan lesz minden ember élete, az Egy Örök Ember élete a Teremtőnek, sőt Teremtővel zengett Hála Ének, a Tökéletes Szimfónia ... Kegyelem és Csoda ... Üdvtörténet ... tehát Szeretet - Teli.

Én Vagyok.

... és azért osztottam most mindezt itt meg, mert arra jutottam, hogy ki kell mondanom. Ki kell mondanom, mert az Egész Szívesség Közösség erre épül, ezért létezik, ezért így létezik ... NEM vallásos és NEM spirituális ... hanem Közösség ... Közösség, ami tapasztalásra ad lehetőséget ... EZ a célja ... olyan tapasztalatok szerezhetők itt, amik engem, a világképemet, az életmódomat gyökeresen megváltoztatták ... amikről saját tapasztalatból TUDOM, hogy megváltoztatják az embert ... adás, bizalom, önfelvállalás, ötletek megosztása, megérzések követése, közös alkotás, csoportmunka, vezetés, szolgálat, mások támogatása – lépések a Félelemmel SZEMBE ... Tér gyakorolni ... BIZALMAT és SZERETETET ... ez a Szívesség Közösség ... és azért erről szól, mert ezek olyan tapasztalatok, amiktől én boldogabb és teljesebb lettem ... EZÉRT dolgozom rajta ... önzésből – és, hogy másoknak is legyen hasonló tapasztalásra Tér ... tapasztalás útján életmódt változtatni ... és immár ki is mondom ezt  ... felelősségem, mert csak így lehet közös az Ég. ... Ha jól látszik. ... Ha meg is vallom az Eget. ... Csak így lehet Közösség. Ha látszik az Alap. A Szellemiség. Ha világos, hogy mihez lehet csatlakozni. ... Mégis vallásos vagyok tehát, mégis megvallok. 

Hála Istennek!

: )

Szeretettel,
István 

2012. június 10., Úrnapja ... és a rákövetkező Hétfő

-

p.s.

Remélem, nem akadsz fenn a nyelvezeten. ... Nagyon remélem. ... Meggyőződésem, hogy a Dalai Lama is ugyenerről beszél, és Müller Péter is, és Buddha is, és a régi Taoista bölcsek is, és a Zen ijászok is, és Tolle is, és mindenki más is, akire érdemes odahallgatni ... csak a nyelvezet más ... bárhogy el lehet mondani ... például használhattam volna Buddha természet és Atma kifejezéseket, vagy az asztrológia és Tarot szimbólumait ... annyi az út ahány az ember, de a Hegy EGY ...  remélem, nem akadsz fenn a nyelvezeten. ... Hiszen mindegy. ... és épp ezért, viszont nagyon időszerű közeledni ... például a vallásos és az ezoterikus táboroknak ... mert MindEgy ... én a magam módján ezt most így tudom szolgálni – és ezzel a nyelvezettel.

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Zsozska képe

Ha elég erős az alap, nem

Ha elég erős az alap, nem inog a vár sem. :-)

éva-48 képe

Kedves István! többen voltak

Kedves István! többen voltak melletted a viharban mint az látszhatott... :))

és ez is egy nyelv (kipróbálom, átmegy-e link és így zene)

http://www.youtube.com/watch?v=PqlgrDpdLx8

ölelés

Éva

Isten áldjon meg és töltsön el  Szent Lelkével!

P. Bernadett képe

Ehhez most nagyon szívesen

Ehhez most nagyon szívesen hozzászólnék, de tettem magamnak egy ígéretet kb. fél éve. Most nehéz "csöndben" maradnom.

dinuska képe

Igen: Dalai Láma, Müller

Igen: Dalai Láma, Müller Péter, Buddha, stb., stb. ... Őszintén szólva, én fennakadok ezen a nyelvezeten. Túl sokan beszélnek már így, erről. Mindent egy kalap alá vonva: vallás, egyház, kereszténység + buddhizmus, asztrológia, tarot, stb., stb.

Na, ez aztán az igazi katyvasz, amibe minden belefér, s amiből aztán mindenki mazsolázgathat kedvére! Kinek ez, kinek az jön be, igaz?! Keverjünk csak össze mindent, mert mind Egy vagyunk! 

Miközben egy frászt vagyunk EGY-ek! Tessék csak körülnézni a világban, hogy mennyi megoszlás, nézeteltérés, érdekkülönbség, széthúzás, békétlenség, háborúság van! 

(Tudom: ezek után lehet majd azt mondani, hogy éppen te vagy az Dinus, aki nézeteltér, békétlenkedik meg beleköt mindenbe... Várom is xy és vz-zs reagálását, hogy több tolerancia meg elfogadás, feltétlen szeretet meg egyéb kellene!   Hozzáteszem: meg sok nyájas igenlés a szavakban megnyilvánuló szirupos szeretet-maszlagra, a határtalan exhibicionizmusra...!)

Bocsi, István! Tudod, hogy kedvellek, de szeretném felhívni a figyelmedet, hogy akire itt hivatkozol, Aki az életét adta érted, értem, másokért, a Fiú, az Emberfia nem ezt tanította!  

Zsozska képe

Én is Dinussal értek

Én is Dinussal értek egyet!

Engem is irritál ez a ma divatos vallási összemosás, és egy korábbi kérésemben épp ezért kerestem velem azonos nyelvet beszélő segítőt! (Amit köszönök, mert sokat jelentett!)

És én akkor is ragaszkodom  hagyományokhoz, és vallom, nem idejétmúlt! Sőt talán időszerűbb mint valaha! Igenis kellenek a keretek, a pontos, jó meghatározott határok. A pontos információ, a mellébeszélések nélküliség. Hogy ne tévedjünk el!

éva-48 képe

Sziasztok Istvánnak nem az

Sziasztok

Istvánnak nem az összemosás volt a célja. "Azt keressétek ami összeköt és nem, ami elválaszt!" - ugye tudjátok, honnan írtam, meg Pál apostol mit is mondott   Athénban? A közös nyelvet kell(ene) megtalálni, nem párnacsatázni kislányok :)

KIZÁRT hogy NE minden ember UGYANAZT KERESSE !!! - persze, ha jót, igazat akar, és ezt feltételezem alapból. Ezét tűnik "ugyanannak"...

Az összemosás/ezotéria számos "könnyebbséget" - és sajnos tévedést - takar, sajnos, sajnos... de azzal nem "karddal" kell "elbánni" kedveseim.

Miért nem azt olvastátok ki, ami a legfontosabb, "nem vagyok vallásos" - helyes, vallás az, amit az ember MOND, vall - a másik, amit megtesz, ahogyan él.

 Drukkolok, hogy István találja meg... ez a lényeg és aláállok a fénysugárnak, a boldogságnak, amit megosztani hozott... EGY, mert csordultig van a szíve szeretettel... ez történik :)

ÉS NAGYON FONTOS HOGY NE TÉVEDJÜNK EL - igaz, igaz ! az út viszont, eltart egy darabig,  

éva-48 képe

Meghívlak Titeket erre a

Meghívlak Titeket erre a koncertre

http://www.youtube.com/watch?v=jZauVaSx4-E

itt lehetünk EGY,  igaz... - nem azért hogy "mellébeszéljek" sőt

Zsozska képe

Mivel itt minden hozzászólás

Mivel itt minden hozzászólás a főírás alá kerül, nehéz érteni, pontosan ki, mire, mikor  reagál. Az én kezemben sem kard van! De az egységet csak bizonyos szinten és érelemben tudom elfogadni. És ezt nem István, Éva vagy Dinus írásaira írom. Hanem csak úgy. Mert tegnap, ma ilyen hatások értek. Itt, vagy máshol mindegy. De végülis úgy gondolom, amit írtam illik ide.

/Ez megint nem ott jelenik meg ahová szántam, Éva alá. :-( /